5. RAZRED

REZERVIŠITE MESTO NA VREME, BROJ MESTA JE OGRANIČEN

scratch

UZRAST

11 godina

BROJ

6 polaznika

UKUPNO

36 termina

TERMIN

1x nedeljno

DINAMIKA

60 minuta

NIVO

napredni

LEKCIJE

36

NAČIN RADA

Bolje za svu decu.

Cilj modula za 5. razred je učenje i usvajanje logičkog razmišljanja na kreativan i inovativan način. Osnova modula su praktične vežbe u kojima deca usvajaju nova savremena znanja kroz igru i zabavu ispoljavajući svoju kreativnost i inovativnost u rešavanju problema. Plan i program modula za 5. razred je usmeren na dugoročne ciljeve a ne kratkoročne ishode i postignuća, što će upotpuniti celovito sagledavanje deteta, njegovog vaspitanja i obrazovanja. Kroz sadržaje predstavljene na kreativan i inovativan način deca sa lakoćom  upoznaju informatiku i računarstvo na njima blizak način. 

Modul za peti razred je stvaran na iskustvima domaće prakse i teorija i može u značajnoj meri doprineti u bogaćenju dečijeg znanja kroz timski rad i saradnju u rešavanju praktičnih problema. Sva oprema koja se uotrebljava tokom trajanja modula je poslednje generacije i izvodi se po principu jedan polaznik – jedan računar kroz usvajanje praktičnih znanja primenom multimedijalnih sadržaja, inovativnim obrazovnim tehničkim sredstvima i metodama.

programiranje i robotika moj genijalac
scratch

ZAŠTO IZABRATI NAS

Samo je jedan period života sa toliko otvorenih mogućnosti, u kome dete sa toliko energije, istrajnosti i entuzijazma ovladava i razvija složene kapacitete od kojih će zavisiti njegove buduće mogućnosti, njegova ličnost i uspešnost funkcionisanja u daljem životu. Taj period je školski uzrast. Zbog toga je i treći razred,  godina školskog uzleta, koliki i kakav će taj uzlet biti, zavisiće od svih nas koji radimo na školskom vaspitanju i obrazovanju deteta.

KAKO MI UČIMO?

programiranje moj genijalac
NEDELJNO
0
MINUTA
0
PRAKSA
0 %
TEORIJE
0 %

ŠTA UČIMO

Iz svake nastavne oblasti koja se proučava postoji optimum koji svi polaznici trebaju dostići. Edukacijom stečena znanja sa redovnih školskih časova, na našem modulu za 4. razred, deca na interaktivan način kroz igru i upotrebu savremenih tehnologija svoja znanja utvrđuju, nadograđuju i proširuju. Takođe, proučavaju se i neke druge oblasti koje obogaćuju znanje i oplemenjuju karakter deteta.  Edukativni sadržaji prilagođeni su tempu usvajanja sadržaja za svakog deteta individualno i u skladu sa njegovim sklonostima i mogućnostima.

INFORMATIKA

Usvajanje praktičnih znanja iz oblasti informatike

programiranje moj genijalac

RAČUNARSTVO

Usvajanje praktičnih znanja iz oblasti računarstva

scratch

ALGORITMI I KODIRANJE

praktične vežbe

scratch

SCRATCH

programski jezik
visokog nivoa

ROBOTIKA

2023. godna
U TOKU

DIGITALNA BEZBEDNOST

2023. godna
U TOKU

DIGITALNI BONTON

2023. godna
U TOKU

MULTIMEDIJA

2023. godna
U TOKU

scratch

MONTESORI EKSPERIMENTI

2023. godna
ZAVRŠEN

AKTIVNOSTI ZA PODSTICANJE PAMĆENJA

2023. godna
U TOKU

scratch

AKTIVNOSTI ZA PODSTICANJE KONCENTRACIJE

2023. godna
ZAVRŠEN

PRIRODA I DRUŠTVO

2023. godna
U TOKU

REZULTATI MODULA

programiranje moj genijalac

UTISCI I KOMENTARI

Naučili su slova, brojeve, “gomilu” pesmica, novih igri, reči na engleskom jeziku. Oduševljeno mi je dete bilo posle ekskurzije. Sve preporuke.

5/5

Tamara Rakić

roditelj

Veoma mi se dopada to što postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. 

5/5

Jelena Stevanović

roditelj

Program prati interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama. Za svaku pohvalu.

5/5

Jelena Matić

roditelj
Scroll to Top