VESTI I AKTIVNOSTI

DOBRO ČINI, DOBRIM SE VRAĆA

EDUKATIVNA RADIONICA ZA ORGANIZACIJU GLUVIH I NAGLUVIH

Kruševac, 16.02.2023.

Udruženje “Moj genijalac” u saradnji sa Osnovnom organizacijom gluvih i nagluvih Kruševac održalo je edukativnu radionicu na temu “Elektronska trgovina, internet bezbednost i internet servisi”.

Verujemo da znanje i iskustvo koje donosimo mogu dati doprinos razvoju lokalne zajednice i našeg društva, te su svi članovi Osnovne organizacije gluvih i nagluvih Kruševac imali priliku da se upoznaku sa osnovnim elementima elektronske trgovine i internet servisima kao i bezbednoj upotrebi digitalnih medija. 

Nadamo se da smo uspeli da im prenesemo deo našeg iskustva i znanja i da će im ove informacije biti veoma značajne u budućnosti.

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA GENIJALCE

Kruševac, 24. decembar 2022.

Sa željom da najmlađe genijalce obradujemo pred Božićne i Novogodišnje praznike MOJ GENIJALAC je i ove godine obezbedila paketiće za decu do devet godina.

Genijalci su u pratnji svojih roditelja nestrpljivo čekali fotografisanje sa Deda Mrazom. Ovom akcijom Udruženje  „Moj genijalac“ je svojim članovima, deci ulepšalo predstojeće praznike, a najmlađi, kao i njihovi roditelji su se obradovali poklonima i paketićima, koji nisu krili oduševljenje i radost.

Vreme darivanja za predstojeće praznike ima veliki značaj, posebno za decu a naše udruženje svake godine za vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika sada već tradicionalno daruje decu, istakla je Aleksandra Jovanović, koordinatorka UG „MOJ GENIJALAC“.

NOVOGODIŠNJA HUMANITARNA AKCIJA

Kruševac, 24.12.2022.

Udruženje “Moj genijalac” u saradnji sa Crvenim krstom Kruševac uspešno je realizovana Novogodišnja humanitarna akciju pod sloganom: “GENIJALCI HUMANITARCI”!

Želja nam je da ovim putem poklonimo malo ljubavi i pažnje onima kojima je najpotrebnija i time ulepšamo praznike socijalno ugroženoj deci. U toku akcije prikupljali smo igračke, školski pribor, knjige, odeću i slatkiše. Svako od nas kod kuće ima nešto što ne koristi, a da je to očuvano i funkcionalno.

U zajedničkoj akciji svi “Genijalci humanitarci”  prikupili su 23 paketa koja su predala Crvenom krstu Kruševac u subotu, 24.12.2022. godine.

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN BEZBEDNOG INTERNETA

Kruševac, 10. februar 2022.

Svakodnevne promene u svim oblastima života stavljaju dete pred izazov novog sistema obrazovanja i novih vidova komunikacije. Stoga je veoma važno digitalno opismenjavanje deteta, ali i roditelja, čime se omogućava pametno i bezbedno korišćenje novih tehnologija.

Povodom Međunarodnog dana bezbednosti na internetu udruženje MOJ GENIJALAC zajedno sa predstavnicima Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu i Kulturnim centrom Kruševac u Beloj sali su održane dve radionice sa prezentacijama interaktivnog karaktera za učenike OŠ Jovan Popović i OŠ Branko Radičević

„Udruženje MOJ GENIJALAC je, kao i uvek, spreman da pruži podršku, kako bi sva deca iskoristila mogućnosti i potencijale digitalnog doba i bila opremljena adekvatnim veštinama i znanjima da efikasno i bezbedno učestvuju u društvenom, civilnom, ekonomskom i političkom životu“, istakao je Davor Jovanović , ispred udurženja.

U okviru radionica, roditeljima i nastavnicima deljeni su flajeri sa osnovnim smernicama o bezbednosti dece na internetu, kao i nagrade za kviz koji se održao na kraju radionica na kome su svi đaci imali priliku da provere svoje znanje i osvoje vredne nagrade.

HUMANITARNI BAZAR

Trstenik, 28. novembar 2020.

Dragi prijatelji Moj genijalac je danas imao to zadovoljstvo da uzme učešće na HUMANITARNOM BAZARU u Trsteniku za ANKU, OLIVERU I MINJU, za naše mališane, teško obolele, za čije lečenje u inostranstvu se sakuplja novac kroz brojne akcije (BUDI HUMAN) u Srbiji. 

Hvala svim kolegama koji su došli i pored hladnog vremena i podržali akciju a posebno veliko hvala deci koja su došla da daju podršku svojim drugarima u svojoj životnoj borbi, svojim prisustvom i novčanim sredstvima koja su ovom prilikom prikupljena.

ZAŠTO JE PRAVI IZBOR

Stečena znanja sa redovnih časova se utvrđuju, nadograđuju, proširuju i produbljuju

Proučavaju se i neke druge oblasti koje obogaćuju dečije znanje

Oplemenjuje se dečiji karakter

Završavaju se domaći zadaci i druge školske obaveze

Razvoj radnih navika kod dece potrebnih za dalje školovanje

Razvijaće se kao osobe u neformalnim radionicama i grupnim radovima za samostalni rad kod kuće

UTISCI RODITELJA

Najviše mi se dopada što deca u rade u malim grupama, te su predavači posvećeni svakom detetu. Kao roditelju, veoma mi znači i dobra komunikacija sa predavačima. Za sada nemam nijednu zamerku kada je reč o školici i smatram da zaslužuje ocenu 5.

5/5

Tatjana Ilić

roditelj

Lepa atmosfera tokom trajanja programa, predavač ljubazan i posvećen deci i to je ono što Moj genijalac izdvaja od drugih. DETE MI JE ODUŠEVLJENO.

4.9/5

Violeta Arandjelović

roditelj

Dragi gospodine Davore, želimo da vam kažemo još jednom veliko HVALA na pažnji, brizi, radu, trudu, kreativnosti i posvećenosti koju svakodnevno upućujete mojoj deci.  Ono što nas je prvenstveno obradovalo jeste da insistirate na praktičnim znanjima kao i to da decu učite kroz igru i multimediju.  !

5/5

Kristina Ivanović

roditelj
Scroll to Top