VESTI I AKTIVNOSTI

DOBRO ČINI, DOBRIM SE VRAĆA

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA GENIJALCE 2023

Kruševac, 27. decembar 2023.

Moj genijalac je i ove godine pred Božićne i Novogodišnje praznike obradovao najmlađe genijalce i za sve članove obezbedio paketiće za decu do jedanaest godina.

Genijalci su u pratnji svojih roditelja nestrpljivo čekali fotografisanje sa Deda Mrazom. Ovom akcijom Udruženje  „Moj genijalac“ je svojim članovima, deci ulepšalo predstojeće praznike, a najmlađi, kao i njihovi roditelji su se obradovali poklonima i paketićima, koji nisu krili oduševljenje i radost.

Vreme darivanja za predstojeće praznike ima veliki značaj, posebno za decu a naše udruženje svake godine za vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika sada već tradicionalno daruje decu, istakla je Aleksandra Jovanović,  koordinatorka UG „MOJ GENIJALAC“.

FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI OVDE

GENIJALAC HUMANITARAC

Kruševac, 30.12.2023.

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom vas obaveštavamo da naše udruženje “Moj genijalac” u saradnji sa Crvenim krstom Kruševac i ove godine realizovalo Novogodišnju humanitarnu akciju pod sloganom: “GENIJALCI HUMANITARCI”!

Želja nam je da ovim putem poklonimo malo ljubavi i pažnje onima kojima je najpotrebnija i time ulepšamo praznike socijalno ugroženoj deci. U toku akcije prikupljaćemo igračke, školski pribor, knjige, odeću i slatkiše. Svako od nas kod kuće ima nešto što ne koristi, a da je to očuvano i funkcionalno.

Akcija “GENIJALCI HUMANITARCI” bila je realizovana u prostorijama Moj genijalac u  periodu 17-23.12.2023. godine. U zajedničkoj akciji svi Genijalci humanitarci prikupili su 33 paketića koja su predati Crvenom krstu Kruševac u subotu, 30.12.2023. godine u 10h.

Uručena pomoć porodici Vukojičić

Kruševac, 27. decembar 2023.

Udruženje “Moj genijalac” je tradicionalno i ove godine u decembru mesecu pokrenulo akcij novogodišnju humanitarnu akciju pod sloganom: “GENIJALCI HUMANITARCI”!

Doniranjem stvari koje nam više nisu potrebne je sasvim prigodan način da pomognemo nekome ko nema ili ima manje od nas. Umesto čuvanjem i bacanjem, doniranjem budimo brigu o drugima, stvaramo i negujemo humanost kod naše dece i žuvamo našu okolinu.

Jedan deo prikupljenih stvari u akciji “GENIJALCI HUMANITARCI” uručen je osmočlanoj porodici Vukojičić iz Konjuha čime smo ovim putem želeli da poklonimo malo ljubavi i pažnje onima kojima je najpotrebnija i time ulepšamo praznike . 

Hvala svim prijateljima, saradnicima i članovima koji su učestvovali i podržali našu akciju jer bez vas ova akcija ne bi bila moguća. Hvala Viktoru i Ognjenu koji su uručili ovaj mali znak pažnje porodici Vukojičić.

Dan nauke i inovacija

Kruševac, 02.12.2023.

U prostorijama Biznis inkubator centra u Kruševcu obeležen je peti po redu Dan nauke i inovacija u okviru projekta „Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija“ iniciranog od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, na kome su prisustvovali ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Dr. Jelena Begović, pomoćnik ministra, sektor za inovacije, transfer tehnologije i tehnološki razvoj Vladimir Radovanović, direktora Fonda za inovacionu delatnost Dr. Ivan Rakonjac, direktor Kancelarije za dualno obrazovanje Dr. Gabrijela Grujić i ostali saradnici iz Fonda za nauku i centra za promociju nauke kao i poreski savetnik.
 
Posetioci su imali priliku da pogledaju izložbu primera dobre prakse iz oblasti nauke i inovacija, a štand Moj genijalac su posetili ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Dr. Jelena Begović i direktor Kancelarije za dualno obrazovanje Dr. Gabrijela Grujić. Školicu Moj genijalac prezentovao je naš učenik Viktor R.  a ovom prilikom su i ministar i direktor imali priliku da uđu u naš svet programiranja i robotike naravno uz asistenciju našeg Viktor.

Moj Genijalac na ekskurziji

Kruševac, 14. oktobar 2023.

Ekskurzija predstavlja jedan od osnovnih oblika obrazovno – vaspitnog rada kojim se doprinosi ostvarivanju plana i programa obrazovanja i vaspitanja. Cilj je neposredno upoznavanje sa naučnim i tehničkim dostignućima kao i upoznavanje kulturnog i istorijskog nasleđa koja su u vezi sa planom edukacije. Ono po čemu se školski dani najviše pamte, jesu ekskurzije, a mi smo se potrudili da našim polaznicima omogućimo da sa sobom ponesu samo pozitivne utiske.

TEMA EKSKURZIJE: Energija
FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI OVDE

 

Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija

Kruševac, 11.10.2023.

Dan nauke i inovacija, koje je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija pokrenulo u sklopu nacionalnog projekta Srbija zemlja nauke, zemlja inovacija održan je u Naučno-tehnološkom parku Niš na kome je bio prisutan i Moj genijalac.

Ministarka dr Jelena Begović, tokom svog obraćanja, naglasila je važnost razvoja i promocije nauke u svakom segmentu društva. „Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija“ nije samo slogan, već vizija koju treba da delimo kao društvo, ukazujući na neophodnost stalnog obrazovanja, istraživanja i inovacija. Upravo to treba da bude temelj za budućnost zemlje.

Ovaj događaj realizovan je u želji da inspiriše, motiviše i povezuje različite aktere u oblasti nauke i tehnologije a Moj genijalac se zahvaljuje na pozivu. Dani nauke i inovacija predstavljaju zajedničku platformu za sve one koji veruju u snagu znanja i inovacija kao ključne faktore za razvoj i prosperitet Srbije a naš doprinos koji svakodnevno sprovodimo kroz edukaciju dece možda je u ovomm trenutku mali ali u budućnosti može biti za našu zemlju veliki.

Veliko srce dece Srbije

Kruševac, 08. oktobar 2023.

Dečija nedelja predstavlja najznačajniji nacionalni događaj posvećen deci. Ove godine organizuje se pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“

Detinjstvo jeste najlepše, najbezbrižnije, najradosnije doba. Detinjstvo je povezano sa najviše osmeha, najviše želja, ushićenja, energije. U cilju unapređenja podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da neometano razvijaju svoje potencijale Moj genijalac je bio gost u zabavnom parku „Šarengrad“ gde je održao prezentaciju kojom je uzeo učešće u stvaranju zdravog i bezbednog okruženja u kojem mogu da se razvijaju ali i o vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

RADIONICE ZA MALE GENIJALCE

Kruševac, 01.10.2023.

Moj genijalac i BIG šoping centar u Kruševcu organizovali su radionice za decu „ROBOTIKA I PROGRAMIRANJE“ kao i kviz na temu „INTERNET I DIGITALNA BEZBEDNOST“.

BIG šoping centar kao društveno odgovorna kompanija  pokrenula je inicijativu realizacije radionica za decu sa željom za boljom informisanosti dece na temu internet i digitalne bezbednosti kao i robotike i programiranja u saradnji sa Udruženjem Moj genijalac u cilju promocije sigurnih online interakcija.

Ovom prilikom je organizovan i kviz na temu „INTERNET I DIGITALNA BEZBEDNOST“ na kome su naša deca pokazala zavidno znanje iz ove oblasti a Dušanu K. čestitamo na osvojenoj nagradi i pokazanom znanju.

ITech FEST 2023

Kruševac, 15. jun 2023.

ITech FEST“ čiji je idejni tvorac MOJ GENIJALAC predstavlja jedinstveni festival na ovim prostorima koji popularizuje obrazovanje i nauku, i namenjen je prvenstveno deci uzrasta od 7 do 14 godina. Ovogodišnji cilj i tema Festivala je podizanje svesti i razvoj naučnog podmlatka, obuhvatajući sve aspekte pametne i bezbedne upotrebe interneta i IKT uređaja kao i stvaranju uslova za bolji protok ideja, dostignuća i znanja.

U takmičarskom delu učestvovalo je 66 učenika osnovnih škola, a predškolci su se u znanju nadmetali u revijalnom delu. Prvih sedamnaest najuspešnijih takmičara, rangirani po poenima koje su osvojili,  nagrađeni su vrednim nagradama … OPŠIRNIJE

EDUKATIVNA RADIONICA ZA ORGANIZACIJU GLUVIH I NAGLUVIH

Kruševac, 16.02.2023.

Udruženje “Moj genijalac” u saradnji sa Osnovnom organizacijom gluvih i nagluvih Kruševac održalo je edukativnu radionicu na temu „Elektronska trgovina, internet bezbednost i internet servisi“.

Verujemo da znanje i iskustvo koje donosimo mogu dati doprinos razvoju lokalne zajednice i našeg društva, te su svi članovi Osnovne organizacije gluvih i nagluvih Kruševac imali priliku da se upoznaku sa osnovnim elementima elektronske trgovine i internet servisima kao i bezbednoj upotrebi digitalnih medija. 

Nadamo se da smo uspeli da im prenesemo deo našeg iskustva i znanja i da će im ove informacije biti veoma značajne u budućnosti.

NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI ZA GENIJALCE 2022

Kruševac, 24. decembar 2022.

Sa željom da najmlađe genijalce obradujemo pred Božićne i Novogodišnje praznike MOJ GENIJALAC je i ove godine obezbedila paketiće za decu do devet godina.

Genijalci su u pratnji svojih roditelja nestrpljivo čekali fotografisanje sa Deda Mrazom. Ovom akcijom Udruženje  „Moj genijalac“ je svojim članovima, deci ulepšalo predstojeće praznike, a najmlađi, kao i njihovi roditelji su se obradovali poklonima i paketićima, koji nisu krili oduševljenje i radost.

Vreme darivanja za predstojeće praznike ima veliki značaj, posebno za decu a naše udruženje svake godine za vreme Božićnih i Novogodišnjih praznika sada već tradicionalno daruje decu, istakla je Aleksandra Jovanović, koordinatorka UG „MOJ GENIJALAC“.

NOVOGODIŠNJA HUMANITARNA AKCIJA

Kruševac, 24.12.2022.

Udruženje “Moj genijalac” u saradnji sa Crvenim krstom Kruševac uspešno je realizovana Novogodišnja humanitarna akciju pod sloganom: “GENIJALCI HUMANITARCI”!

Želja nam je da ovim putem poklonimo malo ljubavi i pažnje onima kojima je najpotrebnija i time ulepšamo praznike socijalno ugroženoj deci. U toku akcije prikupljali smo igračke, školski pribor, knjige, odeću i slatkiše. Svako od nas kod kuće ima nešto što ne koristi, a da je to očuvano i funkcionalno.

U zajedničkoj akciji svi „Genijalci humanitarci“  prikupili su 23 paketa koja su predala Crvenom krstu Kruševac u subotu, 24.12.2022. godine.

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN BEZBEDNOG INTERNETA

Kruševac, 10. februar 2022.

Svakodnevne promene u svim oblastima života stavljaju dete pred izazov novog sistema obrazovanja i novih vidova komunikacije. Stoga je veoma važno digitalno opismenjavanje deteta, ali i roditelja, čime se omogućava pametno i bezbedno korišćenje novih tehnologija.

Povodom Međunarodnog dana bezbednosti na internetu udruženje MOJ GENIJALAC zajedno sa predstavnicima Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu i Kulturnim centrom Kruševac u Beloj sali su održane dve radionice sa prezentacijama interaktivnog karaktera za učenike OŠ Jovan Popović i OŠ Branko Radičević

„Udruženje MOJ GENIJALAC je, kao i uvek, spreman da pruži podršku, kako bi sva deca iskoristila mogućnosti i potencijale digitalnog doba i bila opremljena adekvatnim veštinama i znanjima da efikasno i bezbedno učestvuju u društvenom, civilnom, ekonomskom i političkom životu“, istakao je Davor Jovanović , ispred udurženja.

U okviru radionica, roditeljima i nastavnicima deljeni su flajeri sa osnovnim smernicama o bezbednosti dece na internetu, kao i nagrade za kviz koji se održao na kraju radionica na kome su svi đaci imali priliku da provere svoje znanje i osvoje vredne nagrade.

HUMANITARNI BAZAR

Trstenik, 28. novembar 2020.

Dragi prijatelji Moj genijalac je danas imao to zadovoljstvo da uzme učešće na HUMANITARNOM BAZARU u Trsteniku za ANKU, OLIVERU I MINJU, za naše mališane, teško obolele, za čije lečenje u inostranstvu se sakuplja novac kroz brojne akcije (BUDI HUMAN) u Srbiji. 

Hvala svim kolegama koji su došli i pored hladnog vremena i podržali akciju a posebno veliko hvala deci koja su došla da daju podršku svojim drugarima u svojoj životnoj borbi, svojim prisustvom i novčanim sredstvima koja su ovom prilikom prikupljena.

ZAŠTO JE PRAVI IZBOR

Stečena znanja sa redovnih časova se utvrđuju, nadograđuju, proširuju i produbljuju

Proučavaju se i neke druge oblasti koje obogaćuju dečije znanje

Oplemenjuje se dečiji karakter

Završavaju se domaći zadaci i druge školske obaveze

Razvoj radnih navika kod dece potrebnih za dalje školovanje

Razvijaće se kao osobe u neformalnim radionicama i grupnim radovima za samostalni rad kod kuće

UTISCI RODITELJA

Najviše mi se dopada što deca u rade u malim grupama, te su predavači posvećeni svakom detetu. Kao roditelju, veoma mi znači i dobra komunikacija sa predavačima. Za sada nemam nijednu zamerku kada je reč o školici i smatram da zaslužuje ocenu 5.

5/5

Tatjana Ilić

roditelj

Lepa atmosfera tokom trajanja programa, predavač ljubazan i posvećen deci i to je ono što Moj genijalac izdvaja od drugih. DETE MI JE ODUŠEVLJENO.

4.9/5

Violeta Arandjelović

roditelj

Dragi gospodine Davore, želimo da vam kažemo još jednom veliko HVALA na pažnji, brizi, radu, trudu, kreativnosti i posvećenosti koju svakodnevno upućujete mojoj deci.  Ono što nas je prvenstveno obradovalo jeste da insistirate na praktičnim znanjima kao i to da decu učite kroz igru i multimediju.  !

5/5

Kristina Ivanović

roditelj
Scroll to Top