MINECRAFT PROGRAMIRANJE

REZERVIŠITE MESTO NA VREME, BROJ MESTA JE OGRANIČEN

UZRAST

6 godina

BROJ

6 polaznika

UKUPNO

4 termina

TERMIN

1x nedeljno

DINAMIKA

60 min.

LEKCIJE

4

Minecraft programiranje je svet prilagođen za učenje programiranja za decu od 7 do 11 godina. Pored toga što je jedna od omiljenih igara – i to ne samo za decu, već i za odrasle, Minecraft pruža gotovo neograničene, beskrajne mogućnosti istraživanja, učenja i programiranja kroz iskazivanje svoje kreativnosti i mašte do krajnjih granica. 

Zašto baš Minecraft ?

Igranje Minecrafta nije samo zabavno, već ono pruža i izvrstan trening kreativnosti i veštinu rešavanja problema logikom kroz programiranje.  S jedne strane, igrač gradi vlastiti svet – može to učiniti na više načina, tako što ostvaruje svoje ideje i zamisli pomoću blokovskog programiranja. S druge strane, svi elementi izgrađenog sveta moraju ispunjavati određene zadatke, zbog čega se trebaju graditi na logičan, promišljen i funkcionalan način kroz izvršavanje određenih zadataka, borbom protiv nedaća i osigurati svoje životne potrebe – hranu, sklonište, alate, sigurnost.  Teško je zamisliti bolji i zabavniji način za učenje programiranja, posebno ako se dete prvi put susretne sa programiranjem. 

Učenje i Minecraft !?

Minecraft je 3D svet i igrica koju većina dece u periodu od 6 do 11 godina voli da igra. Deca su već navikla na taj svet ali u ovom slučaju deca se ne mogu slobodno igrati već mogu da započnu svoje prve korake u programiranju koristeći sistem blok-kodova i kroz programiranje da obavljaju određene zadatke u Minecraft Education svetu. 

Vaše dete će uz svoje drugare rešavati posebne zadatke i uz svoju kreativnost, logiku i dizajn rešavati probleme ali prvenstveno uz osnove programiranja stvaraće svoj Minecraft svet i neće ni primetiti da su ušli su svet programiranja.

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

KAKO MI UČIMO?

0
NEDELJNO
0
MINUTA
0 %
PRAKSA
0 %
TEORIJE

NAČIN RADA

Bolje za svu decu.

Module su osmislili stručnjaci koji su prilagođeni uzrastu od 6 do 14 godina sa metodama prenošenja znanja deci kroz igru a sve u cilju da na interaktivni način probudi interesovanje kod dece, pružajući zabavne i privlačne mogućnosti za istraživanje i učenje, i sve to obrađujući teme koje su deci poznate i bliske. 

Igra je osnova za pravilan razvoj svakog deteta.  Igra je zapravo način na koji deca kroz naše module počinju da uče i stiču osnovne veštine i znanja kodiranja i STEAM-a. Primenom inovativnih metoda obrazovanja i vaspitanja, pricima i tehnika STEAM (science, technology, engineering, art, mathematics) edukacije koje se zasnivaju na praktičnim znanjima, upotreba multimedijalnih sadržaja i  jedinstvene Montesori metodologije dolazimo do najvišeg stepena razvija  sposobnosti kod deteta i ostvarujemo maksimalne rezultate.

ZAŠTO IZABRATI NAS

Module su osmislili stručnjaci za uzrast od 7 do 14 godin sa metodama prenošenja znanja deci kroz igru a sve u cilju da na najbolji način probudi interesovanje za ove nauke pružajući zabavne i privlačne mogućnosti za istraživanje i učenje, i sve to obrađujući teme koje su deci poznate i bliske.

REZULTATI PROGRAMA

REZULTATI PROGRAMA

Iz svake nastavne oblasti koja se proučava postoji optimum koji svi učenici trebaju dostići. Edukacijom deca stečena znanja sa redovnih časova utvrđuju, nadograđuju, proširuju i produbljuju. Takođe, proučavaju se i neke druge oblasti koje obogaćuju znanje i oplemenjuju karakter deteta.

Edukativni sadržaji u uzrastu dece od 10 do 18 godina, prilagođeni su tempu usvajanja sadržaja za svakog deteta individualno i u skladu sa njegovim sklonostima i mogućnostima.

UTISCI I KOMENTARI

Naučili su slova, brojeve, “gomilu” pesmica, novih igri, reči na engleskom jeziku. Oduševljeno mi je dete bilo posle ekskurzije. Sve preporuke.

5/5

Tamara Rakić

roditelj

Veoma mi se dopada to što postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. 

5/5

Jelena Stevanović

roditelj

Program prati interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama. Za svaku pohvalu.

5/5

Jelena Matić

roditelj
Scroll to Top