MINECRAFT PROGRAMIRANJE

REZERVIŠITE MESTO NA VREME, BROJ MESTA JE OGRANIČEN

programiranje moj genijalac

UZRAST

6 godina

BROJ

6 polaznika

UKUPNO

4 termina

TERMIN

1x nedeljno

DINAMIKA

60 min.

LEKCIJE

4

Minecraft programiranje je svet prilagođen za učenje programiranja za decu od 7 do 11 godina. Pored toga što je jedna od omiljenih igara – i to ne samo za decu, već i za odrasle, Minecraft pruža gotovo neograničene, beskrajne mogućnosti istraživanja, učenja i programiranja kroz iskazivanje svoje kreativnosti i mašte do krajnjih granica. 

Zašto baš Minecraft ?

Igranje Minecrafta nije samo zabavno, već ono pruža i izvrstan trening kreativnosti i veštinu rešavanja problema logikom kroz programiranje.  S jedne strane, igrač gradi vlastiti svet – može to učiniti na više načina, tako što ostvaruje svoje ideje i zamisli pomoću blokovskog programiranja. S druge strane, svi elementi izgrađenog sveta moraju ispunjavati određene zadatke, zbog čega se trebaju graditi na logičan, promišljen i funkcionalan način kroz izvršavanje određenih zadataka, borbom protiv nedaća i osigurati svoje životne potrebe – hranu, sklonište, alate, sigurnost.  Teško je zamisliti bolji i zabavniji način za učenje programiranja, posebno ako se dete prvi put susretne sa programiranjem. 

Učenje i Minecraft !?

Minecraft je 3D svet i igrica koju većina dece u periodu od 6 do 11 godina voli da igra. Deca su već navikla na taj svet ali u ovom slučaju deca se ne mogu slobodno igrati već mogu da započnu svoje prve korake u programiranju koristeći sistem blok-kodova i kroz programiranje da obavljaju određene zadatke u Minecraft Education svetu. 

Vaše dete će uz svoje drugare rešavati posebne zadatke i uz svoju kreativnost, logiku i dizajn rešavati probleme ali prvenstveno uz osnove programiranja stvaraće svoj Minecraft svet i neće ni primetiti da su ušli su svet programiranja.

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

BROJ SLOBODNIH MESTA:

0

KAKO MI UČIMO?

programiranje moj genijalac
NEDELJNO
0
MINUTA
0
PRAKSA
0 %
TEORIJE
0 %

NAČIN RADA

Bolje za svu decu.

Module su osmislili stručnjaci koji su prilagođeni uzrastu od 6 do 14 godina sa metodama prenošenja znanja deci kroz igru a sve u cilju da na interaktivni način probudi interesovanje kod dece, pružajući zabavne i privlačne mogućnosti za istraživanje i učenje, i sve to obrađujući teme koje su deci poznate i bliske. 

Igra je osnova za pravilan razvoj svakog deteta.  Igra je zapravo način na koji deca kroz naše module počinju da uče i stiču osnovne veštine i znanja kodiranja i STEAM-a. Primenom inovativnih metoda obrazovanja i vaspitanja, pricima i tehnika STEAM (science, technology, engineering, art, mathematics) edukacije koje se zasnivaju na praktičnim znanjima, upotreba multimedijalnih sadržaja i  jedinstvene Montesori metodologije dolazimo do najvišeg stepena razvija  sposobnosti kod deteta i ostvarujemo maksimalne rezultate.

programiranje moj genijalac
programiranje moj genijalac

ZAŠTO IZABRATI NAS

Module su osmislili stručnjaci za uzrast od 7 do 14 godin sa metodama prenošenja znanja deci kroz igru a sve u cilju da na najbolji način probudi interesovanje za ove nauke pružajući zabavne i privlačne mogućnosti za istraživanje i učenje, i sve to obrađujući teme koje su deci poznate i bliske.

REZULTATI PROGRAMA

programiranje moj genijalac

REZULTATI PROGRAMA

programiranje moj genijalac

Iz svake nastavne oblasti koja se proučava postoji optimum koji svi učenici trebaju dostići. Edukacijom deca stečena znanja sa redovnih časova utvrđuju, nadograđuju, proširuju i produbljuju. Takođe, proučavaju se i neke druge oblasti koje obogaćuju znanje i oplemenjuju karakter deteta.

Edukativni sadržaji u uzrastu dece od 10 do 18 godina, prilagođeni su tempu usvajanja sadržaja za svakog deteta individualno i u skladu sa njegovim sklonostima i mogućnostima.

UTISCI I KOMENTARI

Naučili su slova, brojeve, “gomilu” pesmica, novih igri, reči na engleskom jeziku. Oduševljeno mi je dete bilo posle ekskurzije. Sve preporuke.

5/5

Tamara Rakić

roditelj

Veoma mi se dopada to što postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. 

5/5

Jelena Stevanović

roditelj

Program prati interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama. Za svaku pohvalu.

5/5

Jelena Matić

roditelj
Scroll to Top