8. RAZRED

REZERVIŠITE MESTO NA VREME, BROJ MESTA JE OGRANIČEN

UZRAST

14 godina

BROJ

6 polaznika

UKUPNO

36 termina

TERMIN

1x nedeljno

DINAMIKA

75 minuta

NIVO

napredni

LEKCIJE

36

NAČIN RADA

Bolje za svu decu.

Modul za 8. razred osnovne škole je dizajniran sa ciljem „sticanje znanja, ovladavanje veštinama, formiranje vrednosnih stavova koji doprinose razvoju informatičke pismenosti neophodne za dalje školovanje, život i rad u savremenom društvu.

Modul je dizajniran da pomogne polaznicima da sa malo ili bez imalo poteškoća usvaje nova savremena znanja kroz igru i zabavu, prilagođen gradivu predmeta Informatika i računarstvo za VIII razred osnovne škole. Upoznaćemo se programiranjem i načinom rada u interaktivnom radnom okruženju Jupyter a pre toga se upoznajemo sa raznovrsnim sadržajem i radnim okruženjem u Excel-u iz Office paketa. Upoznajemo se sa radnom sveskom, listovima, formulama i funkcijama i kroz praktične vežbe savladati Excel za peticu. U ovom modulu obrađujemo digitalnu bezbednost i bonton, obrađujemo kriptovalute i veštačku inteligenciju i na kraju dizajniramo web sajt. Kroz projektne zadatke i praktičnu vežbu, rad u timu, deca vrlo lako vladaju gradivom.

Ovim modulom je obuhvaćena i tema Kako preživeti upis u srednju školu gde svi polaznici dobijaju korisne savete a za roditelje se organizuje takođe edukativni trenutak u kome se skreće pažnja na ovaj najvažniji trenutak za osnovce.

programiranje moj genijalac
scratch

ZAŠTO IZABRATI NAS

Samo je jedan period života sa toliko otvorenih mogućnosti, u kome dete sa toliko energije, istrajnosti i entuzijazma ovladava i razvija složene kapacitete od kojih će zavisiti njegove buduće mogućnosti, njegova ličnost i uspešnost funkcionisanja u daljem životu. Taj period je školski uzrast. Zbog toga je i treći razred,  godina školskog uzleta, koliki i kakav će taj uzlet biti, zavisiće od svih nas koji radimo na školskom vaspitanju i obrazovanju deteta.

KAKO MI UČIMO?

programiranje moj genijalac
NEDELJNO
0
MINUTA
0
PRAKSA
0 %
TEORIJE
0 %

ŠTA UČIMO

Iz svake nastavne oblasti koja se proučava postoji optimum koji svi polaznici trebaju dostići. Edukacijom stečena znanja sa redovnih školskih časova, na našem modulu za 4. razred, deca na interaktivan način kroz igru i upotrebu savremenih tehnologija svoja znanja utvrđuju, nadograđuju i proširuju. Takođe, proučavaju se i neke druge oblasti koje obogaćuju znanje i oplemenjuju karakter deteta.  Edukativni sadržaji prilagođeni su tempu usvajanja sadržaja za svakog deteta individualno i u skladu sa njegovim sklonostima i mogućnostima.

scratch

EXCEL

Upoznajemo se sa radnom sveskom, listovima, formulama i funkcijama kroz praktične vežbe.

programiranje moj genijalac

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Lični podaci prava i obaveze

programiranje i robotika moj genijalac

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

2023. godna
ZAVRŠEN

JUPYTER

2023. godna
ZAVRŠEN

programiranje moj genijalac

DIGITALNA BEZBEDNOST

2023. godna
U TOKU

DIGITALNI BONTON

Ponašanje na internetu, prava i obaveze

KRIPTOVALUTE

2023. godna
U TOKU

programiranje moj genijalac

Kako preživeti upis u srednju školu

Obrađujemo psihološki aspekt i prijemni ispit.

WEB DIZAJN

Praktična izrada web sajta na zadatu temu.

REZULTATI MODULA

programiranje i robotika moj genijalac

UTISCI I KOMENTARI

Naučili su slova, brojeve, “gomilu” pesmica, novih igri, reči na engleskom jeziku. Oduševljeno mi je dete bilo posle ekskurzije. Sve preporuke.

5/5

Tamara Rakić

roditelj

Veoma mi se dopada to što postoji individualan pristup svakom detetu, kao i upoznavanje dece kroz neki praktičan rad i kroz razgovor. 

5/5

Jelena Stevanović

roditelj

Program prati interesovanja deteta i, samim tim, pomažu mu da se razvija u onom smeru koji taj trenutak zahteva, za svako dete pojedinačno, prema interesovanjima i osobinama. Za svaku pohvalu.

5/5

Jelena Matić

roditelj
Scroll to Top