RADIONICE

ROBOTIKA I PROGRAMIRANJE

UZRAST

7-14 godina

BROJ

6 polaznika

UKUPNO

8 termina

TERMIN

1x nedeljno

DINAMIKA

60 min.

NIVO

napredni

OBLASTI

2

Za ovaj program nije potrebno bilo kakvo predznanje iz programiranja i rada na računaru. Program edukacie dece prilagođen je uzrastu i koncipiran da kroz idealnu kombinaciju multimedijalnih sadržaja i prakse pruži deci mogućnost da kroz primenu inovativnih metoda na savremenoj opremi uđu u svet robotike.

Lego robot predstavlja sigurno najbolje edukativno sredstvo u STEM edukaciji. Praveći robote i razne mehanizme, deca se odlično zabavljaju ali i uče kako rade razni mehanički uređaji. Sklapaju različite modele robota koje programiraju da izvršavaju određene zadatke. Tokom izrade modela prolaze kroz sve faze prisutne u inženjerskom dizajniranju: od definisanja problema, preko planiranja, pravljenja rešenja, njegove modifikacije, i na kraju objašnjavanja rešenja. Da bi došli do cilja moraju da rade u paru čime se podstiče kolaboracija i komunikacione veštine.

Edukaciju Programiranje i robotika smo podelili na 2 dela i svaki traje po mesec dana. U prvom mesecu, deca imaju priliku da se upoznaju sa različitim temama kao što su: razvoj robotike, vrste i primene u svetu i Srbiji, veštačka inteligencija, kibernetika, elektronika, istraživanje svemira i mnoge druge.

U prvom delu deca otkrivaju šta je robotika, kada je nastala i gde se primenjuje. U drugom delu deca kroz praktična istraživanja i grupni rad kreiraju robota, programiraju ga i otkrivaju sve mogućnosti robota. Kroz zanimljive multimedijalne sadržaje u grupnoj interakciji deca se upoznajvaju sa svetom robotike, elektronike i programiranja.

ZAŠTO STEM EDUKACIJA

ZABAVNO
0 %
INTERAKTIVNO
0 %
KREATIVNO
0 %
EFIKASNO
0 %

ZAŠTO JE PRAVI IZBOR

ZABAVNO

zabavan pristup učenju

INTERAKTIVNO

interaktivno učenje robotike i programiranja

Oplemenjuje se dečiji karakter

Završavaju se domaći zadaci i druge školske obaveze

Razvoj radnih navika kod dece potrebnih za dalje školovanje

Razvijaće se kao osobe u neformalnim radionicama i grupnim radovima za samostalni rad kod kuće

UTISCI RODITELJA

Najviše mi se dopada što deca u rade u malim grupama, te su predavači posvećeni svakom detetu. Kao roditelju, veoma mi znači i dobra komunikacija sa predavačima. Za sada nemam nijednu zamerku kada je reč o školici i smatram da zaslužuje ocenu 5.

5/5

Tatjana Ilić

roditelj

Lepa atmosfera tokom trajanja programa, predavač ljubazan i posvećen deci i to je ono što Moj genijalac izdvaja od drugih. DETE MI JE ODUŠEVLJENO.

4.9/5

Violeta Arandjelović

roditelj

Dragi gospodine Davore, želimo da vam kažemo još jednom veliko HVALA na pažnji, brizi, radu, trudu, kreativnosti i posvećenosti koju svakodnevno upućujete mojoj deci.  Ono što nas je prvenstveno obradovalo jeste da insistirate na praktičnim znanjima kao i to da decu učite kroz igru i multimediju.  !

5/5

Kristina Ivanović

roditelj
Scroll to Top