4. RAZRED

INFORMATIKA I RAČUNARSTVO I ROBOTIKA I PROGRAMIRANJE

UZRAST:

10 godina

DINAMIKA:

2 časa po 45 min.

TERMIN:

1x nedeljno (vikend)

Računari su onoliko pametni koliko smo mi vešti da ih koristimo, MOJ GENIJALAC može biti tvoje novo omiljeno okruženje, posebno ako voliš da kroz igru, praksu i multimediju u interakciji sa timom naučiš nešto novo, korisno i zanimljivo. 

Znanje i veštine se stiču na savremenoj računarskoj opremi poslednje generacije. Edukacija je interaktivna, uz primenu multimedijalne opremom – projektora i televizora. Našim polaznicima je omogućen rad na legalnom, licencnom softveru Windows 10 kao i na legalnom, licenciranom softveru Microsoft Office 2016. Praktična nastava izvodi se po principu jedan polaznik – jedan računar.

OBLASTI

Program pripreme dece za školu sastoji se od oblasti u koje su svrstani vaspitno obrazovni sadržaji i aktivnosti putem kojih se ostvaruju opšta i posebna priprema dece za školu.

UČIMO SLOVA I PISMO

učenje slova i negovanje govorne kulture i pisma, bogaćenje dečjeg rečnika i negovanje gramatički pravilnog govora, verbalno izražavanje i komunikacija, upoznavanje sa razvojem pisma i slova kroz multimediju i igru;

POČETNO PISANJE I ČITANJE

pravilno držanje ruke, prstiju i položaja tela i rukovanje priborom za crtanje i pisanje, vežbe za razvoj fine motorike, vežbe za usavršavanje tačnosti pokreta, grafomotorne vežbe u odgovarajućoem radnom listu, prepoznavanje natpisa, naziva i imena sa posebnim obraćanjem pažnje na slova od kojih se sastoje, početno čitanje u skaldu sa dečjim mogućnostima.

RAZVOJ MATEMATIČKIH POJMOVA

polažaji u prostoru, kretanje kroz prostor, poređenje i procenjivanje, oblici, obrazovanje skupova, brojnost skupova i vremensko saznanje, upoznavanje brojeva i njihovo sabiranje i oduzimanje kroz igru;

POČETNO KORIŠĆENJE RAČUNARA I PROGRAMA

početno pravilno korišćenje računara, radnje tastaturom i mišem kao i korišćenje programa za učenje slova i računanje ( sabiranje i oduzimanje). Ulazak u svet robota, algoritma i programiranje kroz interaktivu radionicu i upotrebu robota PČELICE.

PROGRAMIRANJE, ALGORITMI I KODIRANJE

programiranje i algoritam: razvoj računarskog razmišljanja i ulazak u svet programiranja kroz igre i rešavanje problema uz pomoć PČELICE robora. Deca uče da programiraju ne koristeć tablete ni računare! Rešavanjem kompleksnih problema kroz igru deca razvijaju algoritamsko razmišljanje i kodiranje.

ROBOTIKA

za razliku od standardnog programiranja, programiranje uz pomoć robota je manje apstraktno i deca ga lakše i brže usvajaju. Rad sa robotom u okruženju svojih vršnjaka uči decu da identifikuju problem, da zamisle i isplaniraju rešenje, zatim da ga naprave, testiraju i pokažu drugarima. Na taj način prolaze kroz sve faze koje postoje u procesu inženjerskog dizajna.

LIKOVNO VASPITANJE

crtanje, slikanje, estetsko doživljavanje i procenjivanje;

MUZIČKO VASPITANJE

slušanje muzike, pevanje, sviranje i plesne aktivnosti,

FIZIČKO VASPITANJE

fizički razvoj, razvoj opažanja, jačanje zdravlja.

UČITE OD
NAJBOLJIH !
0
NEDELJA
0
ČASA
0
POLAZNIKA

ADRESA

KONTAKT

RADNO VREME