2. RAZRED

INFORMATIKA I RAČUNARSTVO I ROBOTIKA I PROGRAMIRANJE

UZRAST:

8 godina

DINAMIKA:

2 časa po 45 min.

TERMIN:

1x nedeljno (vikend)

Program je namenjen deci koja su kreću u 2. razred osnovne škole. Mentorski rad u malim grupama ili individualna priprema dece za rad sa novim tehnologijama ima za cilj da približi IT svet i programiranje na njima zanimljiv i interaktivan način.  Način našeg rada je nešto šta nas razlikuje od drugih a on se zasniva na praktičnom radu, po principu jedan polaznik – jedan računar, što omogućava deci da upoznaju širok spektar tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja, kako bi bili ohrabreni da nastave svoje istraživanje samostalno, a najpre da im se podigne interesovanje ka IT sferi. Takođe bitna razlika od drugih, koji nude slične događaje, radionice i edukacije jeste da mi imamo i plan i program koji je prilagođen zvaničnom nastavnom programu i starosnom uzrastu deteta a svi naši članovi kontinuirano šire svoje znanje iz različitih oblasti koje su primenljive u IT svetu a ne na pravljenju video igrica.   Znanje i veštine se stiču na savremenoj računarskoj opremi poslednje generacije uz korišćenje nastavnih pomagala i opreme za rad sa LEGO robotima. Edukacija je interaktivna, uz primenu multimedijalne opremom – projektora i televizora. Svi događaji ovog udruženja su osmišljeni tako da pokažu deci koliko je programiranje, robotika, računarstvo i informatika ustvari zabavno i na koji način im može pomoći u ostvarivanju i primeni nekih ideja koje imaju. Ovakvim pristupom deca se upoznaju i šire interesovanje ka IT sferi u korelaciji sa  drugim obrazovnim sadržajima i oblastima poput matematike, srpskog jezika, sveta oko nas, istorije, likovnog, fizičkog i muzičkog vaspitanja, putem kojih se ostvaruje opšta i posebna priprema dece za školu.  
Celoviti razvoj deteta
Podsticanje osamostaljivanja
Algoritamsko razmišljanje
Programiranje
Razvoj matematičkih pojmova
Jačanje socio-emocionalne kompetencije
Podrška saznajnom razvoju
Razvoj sposobnosti i osobina ličnosti
Negovanje motiva radoznalosti
Izgradnja saznanja o sebi i svetu oko sebe
Podsticanje kreativnosti i individualnosti
Podrška fizičkom razvoju

OBLASTI

Program pripreme dece za školu sastoji se od oblasti u koje su svrstani vaspitno obrazovni sadržaji i aktivnosti putem kojih se ostvaruju opšta i posebna priprema dece za školu.

POČETNO KORIŠĆENJE RAČUNARA I PROGRAMA

početno pravilno korišćenje računara, radnje tastaturom i mišem kao i korišćenje programa za učenje slova i računanje ( sabiranje i oduzimanje). Ulazak u svet robota, algoritma i programiranje kroz interaktivu radionicu i upotrebu robota PČELICE.

PROGRAMIRANJE, ALGORITMI I KODOVI

programiranje i algoritam: razvoj računarskog razmišljanja i ulazak u svet programiranja kroz igre i rešavanje problema uz pomoć PČELICE robora. Deca uče da programiraju ne koristeć tablete ni računare! Rešavanjem kompleksnih problema kroz igru deca razvijaju algoritamsko razmišljanje i kodiranje.

ROBOTIKA

za razliku od standardnog programiranja, programiranje uz pomoć robota je manje apstraktno i deca ga lakše i brže usvajaju. Rad sa robotom u okruženju svojih vršnjaka uči decu da identifikuju problem, da zamisle i isplaniraju rešenje, zatim da ga naprave, testiraju i pokažu drugarima. Na taj način prolaze kroz sve faze koje postoje u procesu inženjerskog dizajna.

DIGITALNA PISMENOST

DIGITALNA BEZBEDNOST

MATEMATIČKI POJMOVI

LIKOVNO VASPITANJE

crtanje, slikanje, estetsko doživljavanje i procenjivanje;

MUZIČKO VASPITANJE

slušanje muzike, pevanje, sviranje i plesne aktivnosti,

FIZIČKO VASPITANJE

fizički razvoj, razvoj opažanja, jačanje zdravlja.

UČITE OD
NAJBOLJIH !
0
NEDELJA
0
ČASA
0
POLAZNIKA

ADRESA

KONTAKT

RADNO VREME